Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-09@08:27:03 GMT

تشکیل کارگروه همیار جنگل در استان مازندران

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۴۸۳۴۹

تشکیل کارگروه همیار جنگل در استان مازندران

به منظور مقابله با حوادث طبیعی در شهرستان آمل ضرورت رفع نیازهای مدیریت بحران با تشکیل کارگروه همیار جنگل احساس شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از آمل،آمل یکی از شهرستان‌های مهم استان مازندران است که هر ساله با توجه به موقعیت جغرافیایی شاهد حوادث طبیعی چون سیل، آتش‌سوزی جنگل، مفقودی قله دماوند، زلزله بوده که برای مقابله به این حوادث نیاز به برطرف کردن امکانات و آمادگی کامل دستگاه‌های اجرایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیازهایی که قبل از وقوع بحران باید از سوی مسئولان امر شهرستان با مدیریت کامل با برنامه‌ریزی دقیقی صورت گیرد تا در زمان حادثه با مشکلاتی بر نبود امکانات و تجهیزات لازم برای کمک‌رسانی روبه‌رو نشویم.

اگر چه در سال‌های اخیر به ویژه در سال 95 با دو حوادث مهمی چون طوفان شدید و بارش غافلگیرانه برف موجب هوشیاری‌های مسئولان امر شده تا زمان تشکیل جلسات مدیریت بحران به دنبال خروجی مناسب آن هم به منظور رفع نیازهای اساسی یک شهرستان باشند.

نیازهایی که توجه به اعتبارات ملی و استانی در کنار مشارکت مردمی نیز است و این دست همت مسئولان امر و مدیریت دقیق آنها را می‌طلبد.

با آغاز سال 96 نخستین جلسه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل در شهرستان آمل برگزار شد تا با بررسی مشکلاتی موجود در این شهرستان به برطرف کردن آن بپردازند. مشکلاتی چون آتش‌سوزی جنگل، ساخت‌ و سازهای غیرمجاز در بستر رودخانه بزرگ هراز، عدم رعایت برداشت غیرمجاز بستر رودخانه که به طور ناهنگام و به‌هنگام این شهرستان را تهدید می‌کند تا در زمان حوادث طبیعی با خسارت‌های جبران‌ناپذیری روبه‌رو کند.

به‌کارگیری مشاوران به منظور ساماندهی رودخانه هراز در آمل

رئیس اداره امور منابع آب آمل و محمودآباد با بیان اینکه با همت شهرداری برای ساماندهی رودخانه هراز دو مشاور گرفته شد، بیان کرد: با توجه به عبور این رودخانه بزرگ در میان شهر تفرجگاه مناسبی برای مردم این شهرستان و استان می‌شود.

ولی‌الله ولی‌پور با اشاره به اینکه با وجود این رودخانه در داخل شهر نباید جایی برای دپوی زباله باشد، افزود: با آغاز به‌کار این دو مشاور در زمینه گردشگری و سازه کار آن برنامه‌ریزی می‌شود تا رودخانه هراز آمل پایلوتی برای تفرگاه کشوری شود.

وی با تاکید براینکه برای ساماندهی ساخت‌ و سازهایی در حریم این رودخانه قبل از سال‌ جاری قرار بود که این مسایل به شورای تامین ارجاع داده شود تا تصمیم‌گیری لازم انجام شود، گفت: ساخت و ساز غیرمجاز شهری برعهده شهرداری است و باید به طور جلوی این کار گرفته شود زیرا این ساخت‌وسازها مشکلاتی برای شهروندان ایجاد می‌شود.

ولی‌پور با بیان اینکه در صورت عدم رعایت حریم این رودخانه باید از راه قانون ورود یافت، افزوود: در روستاها نیز باید وجود رودخانه و انهار را به عنوان یک فرصت استفاده شود اگر چه در روستاهای آمل به این امر توجه نشده است و آن حریم رودخانه رعایت نشده استمردم باید بدانند که سیل با شهروندان شوخی ندارد.

راه‌اندازی ایستگاه‌های هشداردهنده و باران‌سنج در آمل

رئیس اداره هواشناسی آمل نیز با اشاره به اینکه هم‌اکنون به منظور آگاهی‌بخشی هم‌استانی‌های مازندران جهت وضعیت هوای استان و شهرستان‌ها سایت هواشناسی، سامانه 134 و تلگرام هواشناسی فعال شده است، گفت: در این تجهیزات اطلاعات هواشناسی به طور روزانه و هفتگی به مردم داده می‌شود تا در مواقع مختلف آمادگی لازم در مقابل حوادث طبیعی چون طوفان و سیل داشته باشند.

هوشنگ بهزادی با اعلام اینکه برخی از کارها قبل از وقوع یک حادثه است که باید به آن توجه شود، عنوان کرد: شهرستان آمل با توجه به موقعیت جغرافیایی دارای دو منطقه بالادست و پایین‌دست که وجود عواملی در مناطق بالادست، منطقه پایین دست را تهدید می‌کند بنابراین نیاز به راه‌اندازی ایستگاه‌های هشداردهنده در مناطق متعدد بالادست است.

وی ادامه داد: با وجود سنسورهایی در منطقه بالادست، علائم هشدار به پایین دست می‌دهد و موجب می‌شود تا مردم در آماده‌باش مقابل حوادث قرار بگیرند.

بهزادی با اشاره به اینکه نصب ایستگاه‌های باران سنج و هشداردهی برای این شهرستان نیاز است، بیان کرد: در شهریور سال گذشته با توجه به قطعی برق سرعت وزش باد برای این شهرستان 90 کیلومتر ثبت شده در حالی که در بابل به 110 کیلومتر در ساعت گزارش شد و این امر با وجود خسارت‌هایی به این شهرستان باعث شد تا اعتبار آن‌چنانی دریافت نکنیم.

وی یادآور شد: نیاز است در ایستگاه هواشناسی این شهرستان امکانات برقی مجهز نصب شده تا در زمان چنین اتفاقاتی با قطعی برق مواجه نبوده و ثبت سرعت حوادث طبیعی دقیق صورت گیرد.

مدیر امور آب و فاضلاب شهری آمل با بیان اینکه در سال گذشته به منظور حفاظت فیزیکی از تاسیسات آب شرب دوربین‌هایی در مخزن 18 هزار نصب شد، گفت: همچنین از محل تبصره اعتباراتی برای مخزن 25 هزار دو منطقه بوران و جاده نور هزینه شد.

شعبان زروکی با تاکید براینکه برای مقاوم‌سازی دریچه‌های ورودی آب شرب شهری آموزش‌های لازم انجام شد، اظهار داشت: امسال نصب و راه‌اندازی 3 دستگاه ژنراتور و سه حلقه چاه دیزل در دستور کار قرار گرفت که این پروژه‌ها به منظور مدیریت بحران است.

تشکیل کارگروه همیار جنگل در آمل

معاون برنامه‌ریزی فرمانداری ویژه آمل با بیان اینکه با توجه به اهمیت دو موضوع مدیریت بحران پدافند غیرعامل باید ساختار این دو امر را در جلسه جدا بررسی کرد، افزود: مسئولان امر به اینکه نکته باید توجه داشته باشند که در زمان آتش‌سوزی ارتفاعات جنگلی با نداشتن امکانات مانع کار می‌شود و باید برای بکارگیری از نیروها در زمان حوادث با مشکل مواجه می‌شویم.

سید جعفر رسولی با تاکید براینکه برای بکارگیری از این نیروها نیاز به یک آموزش‌های لازم فنی به همراه تجهیزات مقابله و پیشگیری از حوادث طبیعی است، بیان کرد: باید به تشکیل کارگروه همیار جنگل پرداخت و با کمک نیروهای هلال‌احمر به آموزش‌های لازم نیروهای محلی و مردمی پرداخت.

وی با اشاره به اینکه در مناطق مختلف به شناسایی افراد حرفه‌ای پرداخته و با تشکیل کارگروه در بخش‌ها از این افراد حرفه‌ای استفاده کرد، تصریح کرد: در مقابل با حوداث طبیعی نیاز به امکاناتی است و با بهره‌گیری از مردم و نیروهای محلی به همراه تجهیزات روستایی می‌توان استفاده بهینه کرد.

رسولی با اعلام اینکه در این کارگروه می‌توان از کوهنوردان استفاده کرد، گفت: در زمان سیل عوامل انسانی دخیل است و می‌توان با همیاری مردم کارهای مسئولان و دستگاه‌های اجرایی آسان‌تر انجام شود.

معاون فرمانداری ویژه آمل با اشاره به پدافند غیرعامل و اهمیت آن یادآور شد: مدیران دستگاه‌های ذی‌ربط با حضور در این جلسه باید با پیشنهادات و نظرات وارد جلسه شوند تا هنگام پایان جلسه با خروجی مناسبی خارج شویم.

وی با بیان اینکه احداث نیروگاه برق 500 ولتی برای این شهرستان با توجه به مقاوم دیگر مراکز نیاز است، گفت: باید به بهره‌برداری لوله‌کشی گاز و آب توجه بیشتری شود.

رسولی با تاکید براینکه پدافند غیرعامل یعنی آمادگی بر حوادث غیرپیش‌بینی است تا با پیش‌بینی و برنامه‌ریزی نظام و دستگاه‌های اجرایی به رفع احتیاجات مردم پرداخته شود، خاطرنشان کرد: در امر ساخت‌وسازهای غیرمجاز نیز سیاست‌گذاری‌های مدیران باید به گونه‌ای باشد تا جلوی هرگونه ساخت‌وسازهای غیرمجاز بستر رودخانه گرفته شود.

وی یادآور شد: شورای شهر و شهرداری با همکاری دستگاه قضایی باید با این ساخت‌وسازها به شدت برخورد کند و حتی می‌تواند بدون درخواست برعلیه تغییر کاربری، تخلیه نخاله و احداث بناهای غیرمجاز در بستر رودخانه مقابله و برخورد جدی کند.

گزارش از کبریا مقدس

انتهای پیام/

R41358/P1357/S6,74/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۴۸۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنعت مازندران نیم مرده است/حرائم بلای جان سوادکوه

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«عمران عباسی کالی» از حوزه قائم‌شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» در دور دوم انتخابات پیوست.

*مهمترین موضوعاتی که با توجه به حوزه تخصصی باید در مجلس مورد توجه قرار گیرد

وی با بیان اینکه مستقل و فراجناحی هستم. در این مقطع همگرایی و همدلی برای برون رفت از وضعیت موجود زیباترین پاسخ برای نیاز مردم است.

*مهمترین چالش‌های مازندران و حوزه انتخابیه

مساله اساسی حوزه انتخابیه آب، اشتغال و تولید است. آب در حوزه کشاورزی و شرب مساله مهم و در حوزه آب شرب سهم بری ما از سد آیت الله صالحی مازندرانی که حق مردم حوزه این انتخابیه بوده کم است.

سهم آب کشاورزی از طریق سد آیت الله صالحی مازندرانی و احداث سد لاستیکی بر روی رودخانه سیرو، کسلیان و احیای آب بندان‌ها به عنوان نیاز ۴۰۰ ساله را به ویژه در قائمشهر، سیمرغ و جویبار ضروری است. در جویبار ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی و ۴۰۰ هکتار آب بندان داریم و در آن ایام نیاکان ما با چه درد و رنجی این آب بندان‌ها را ایجاد کردند اما امروز از این ظرفیت‌ها هیچ استفاده‌ای نمی‌کنیم.

احیای آب بندان ها و استفاده مجدد برای پرورش ماهی و یا سهمی که می‌توانیم در حوزه گردشگری داشته باشیم، حائز اهمیت است.

اقتصاد آب پایه و اقتصاد دریا محور از دیگر ضرورت‌ها است که از این ظرفیت‌ها استفاده نمی‌کنیم و صیادان ما از شیوه سنتی ۵۰ ساله استفاده می‌کنند و زندگی دردآوری دارند. ما از دریای خزر چه استفاده‌ای می‌کنیم؟ تولید ماهیان خاویاری و گرمابی فرصت‌هایی است که می‌توانیم در جویبار داشته باشیم، از سوی دیگر احداث ست لاستیکی بر روی رودخانه سیرو ضروری است، تنها رودخانه‌ای که سنگ آور نیست و می‌توان ورزش‌های آبی تفریحی و غیره را احیا کنیم.

صنعت ما نیم مرده است و چیزی از صنعت گیرمان نمی‌آید و صنایع بسیار بزرگ مان نظیر نساجی یا گونی بافی مرده‌اند و زغال سنگ البرز مرکزی نیز نیمه جان است و شهرک‌های صنعتی شورمست، ناحیه صنعتی اسلام آباد شیرگاه، رستم کلاه جویبار با ۳۰ درصد ظرفیت در حال کار هستند و می‌توان با کمک تقنینی و حمایت ملی آن را احیا کنیم تا فضای کسب و کار بیکاری حل شود.

احیای سنت دامداری نیز از دیگر ضرورت‌ها است. ما بزرگترین تولید کننده لبنیات بودیم در حالی که امروز برای صنعتی که عمری هزینه شده، رها شده است و امروز به گرفتاری بزرگ مبتلا شدیم و کشاورز ما به رنج، برنج را به دست می‌آورد. برنج از کیلویی ۱۲۰ هزار تومان به ۶۰ هزار تومان کاهش می‌یابد و هیچ نگاهی به کشاورز نمی‌شود، کشاورز نمی‌داند که پاییز چه چیزی نصیبش می‌شود در حالی که در گذشته زمانی که پشت بام یک مازندرانی برنج بود، خیالش راحت بود اما اکنون باغدار ما نمی‌داند وقتی پاییز می‌رسد چه زندگی در انتظارش است باید خندان باشد یا ناراحت.

قائمشهر مرکز و پایتخت مرکبات است این چه پایتخت است که پای و تخت ندارد، چطور پسته صادر می‌شود و باید برنج ما طارم نیز صادر شود، در حوزه مرکبات نیز سرمایه گذاران و سورتینگ داران نمی‌دانند چه عاقبتی نصیبشان می‌شود.

جان بخشی به رودخانه تلار از دیگر مزیت‌هاست. این رودخانه آنقدر توانمند است که مسیر شهر زیبا را با آورده‌اش از این حالت کنونی نجات دهد.

حرایم مردم شهرستان سوادکوه را درگیر کرده است، از یک طرف راه آهن، از طرف دیگر رودخانه، منابع طبیعی و راه مواصلاتی از مشکلات است، شهر زیراب کوچک شده است و باید حرایم بومی شود و اگر بومی نمی‌شود باید طراحی جدید صورت گیرد. مردم پل سفید محصور هستند، این شهر نمی‌توانند گسترش پیدا کند و زندگانی پلکانی مردم در پل سفید و زیراب دل آدم را به درد می‌آورد. راه‌های مواصلاتی ما مشکل دارد، حرایم باید بومی سازی شود و راه برای توسعه آن شکل گیرد.

مازندران نیمی از مدال‌های المپیکی را در کارنامه دارد باید از این ظرفیت برای توانمندسازی مردم و حوزه انتخابیه استفاده کنیم. همچنین باید به مسائل فرهنگی در حوزه انتخابیه توجه شود. در این حوزه انتخابیه یک سینما نداریم.

*اولویت‌های مجلس آینده

از اولویت مجلس آینده آموزش رایگان است. در کشور ۲۳ نظام آموزشی وجود دارد و در قانون اساسی با آموزش رایگان اشاره شده است در مجلس به آن می‌پردازیم. همچنین توقف تورم از دیگر اولویت‌ها است.

کد خبر 6099905

دیگر خبرها

  • سروری‌مجد: الگوی تقریب مذاهب و ادیان دانشگاه آزاد الگوی جهانی است
  • بارش سیل‌آسای بهاری در مازندران
  • برنامه تشکیل ۲۰ کارگروه تخصصی در حوزه انتخابیه داریم/ضعف مجلس یازدهم در تراز بین المللی
  • تشکیل کارگروه تأمین مالی برای استفاده بهینه از بازار سرمایه
  • کارگروه تأمین مسکن خبرنگاران استان اصفهان تشکیل شد
  • تشکیل کارگروه تأمین مسکن خبرنگاران استان اصفهان
  • صنعت مازندران نیم مرده است/حرائم بلای جان سوادکوه
  • تشدید بارش‌های بهاری در آسمان مازندران
  • تشکیل ۱۰۰ فقره پرونده تخلفات انتخاباتی دور اول در مازندران
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه برای تشکیل کارگروه اشتغالزایی