Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا،  عارف وهاب زاده، مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با موادمخدر، به مرور اقدامات پیشگیرانه از اعتیاد در جمعیت دانشجویی و جمعیت زنان پرداخت و اظهار کرد: در بعد دانشجویی طرح همیار سلامت روان را راه اندازی کردیم. یکی از سختی‌های کار در این حوزه این است که نمی‌توانیم براحتی به دانشجو بگوییم در کارگاه پیشگیری از اعتیاد بنشیند و به توصیه‌ها گوش دهد، باید برای دانشجوها برنامه‌هایی از جنس خودشان ترتیب داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین علت طرح همیار سلامت را دایر کردیم و اکنون بیش از 6000 نفر تحت پوشش این طرح قرار دارند.

وی افزود: البته عنوان کارگاه‌هایی آموزشی در دانشگاه‌ها، "مهارت آموزی" است و برچسب اعتیاد به آن نمی‌خورد.

مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با موادمخدر  با اشاره به ایجاد دو واحد درس اختیاری مهارت‌های زندگی در مقاطع کاردانی و کارشناسی پس از 21 سال اظهار کرد: البته برخی دانشگاه‌ها خودشان این دو داحد را اجباری کرده اند که یک قدم بسیار مثبت است و اگر در تمام دانشگاه‌ها اجباری شود قطعا می‌تواند به تقویت بعد مهارت‌های زندگی کمک کند.

وهاب‌زاده همچنین با اشاره به نتایج آخرین شیوع شناسی اعتیاد در محیط‌های کارگری و نرخ اعتیاد حدود 22 درصدی کارگران گفت:  برنامه «کاج» ویژه محیط‌های کاری برنامه ریزی شده است. این برنامه از سال گذشته در محیط‌های صنعتی با جمعیت  50 تا 500 نفری شروع شد و همزمان بعد پیشگیری و درمان را پوشش داد.

وی افزود: امسال اجرای برنامه همیار کارکنان را هم در دستورکار داشتیم که یک برنامه جهانی است و علاوه بر پوشش خود کارگر، به خانواده وی نیز توجه دارد و خدمات درمانی را هم ارائه می‌کند و به نوعی یک پکیج کامل است. این طرح در مقیاس کوچکتر اجرا و نتایج پایلوت مثبت بود و اکنون در حال تعمیم آن هستیم. ما کارفرما و پیمانکار را آموزش می‌دهیم و بخشنامه‌ای از سوی وزیر کار ابلاغ می‌شود که روند ارائه خدمات حمایتی درمانی برای کارگران تسهیل شود.

مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با موادمخدر درباره آموزش پیشگیری از اعتیاد به زنان نیز گفت: تا کنون بیش از 500 هزار نفر از والدین دانش آموزان دوم متوسطه آموزش دیده‌اند و  برنامه جداگانه‌ای نیز  برای کل مقاطع تحصیلی در حال انجام است. در بعد دانشجویی نیز پکیج خانواده را داریم و فیلم "فرزندپروری" تهیه شده است که برای همه مردم قابل استفاده است و سعی می‌کنیم آن را در اختیار تمام کانون‌ها، دستگاه‌ها و ان. جی. او ها قرار دهیم.

وهاب زاده ادامه داد: 50 درصد والدین سه تا پنج سال بعد از اعتیاد فرزندشان از آن مطلع می‌شوند که نشان می‌دهد از عوارض مواد و نشانه‌های آن آگاه نیستند. در صورتی که باید والدین انواع مواد و عوارض و نشانه‌های آن را  بدانند و بحث فرزندپروری را جدی بگیرند، متاسفانه والدین با نحو ه برخورد فرزندشان آشنا نیستند.

وی همچنین از اجرای بسته ویژه همسران  مصرف کنندگان مواد پرخطر در سطح زندان‌ها و کسانی که به نوعی در کلینیک های ترک اعتیاد درگیر هستند، خبر داد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۲۳۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با بروز بیماری‌های قلبی

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه نشست «مشارکت سازمان های دولتی و نهادهای مردمی در ارتقای سلامت دهان و دندان جامعه» که در ارتباط با «پویش کشوری سلامت دهان و دندان» برگزار شد، در گفت و گو با خبرنگار وبدا، با اهمیت شمردن این موضوع اظهار کرد: پویش ملی سلامت با هدف ارتقای سواد سلامت و فرهنگ سازی در حوزه سلامت دهان و دندان از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت ماه در حال برگزاری است.

وی افزود: در این پویش به دنبال ارتقای سواد سلامت در حوزه سلامت دهان و دندان هستیم.

فرشیدی خاطرنشان کرد: بیماری‌هایی که در ناحیه دهان و دندان اتفاق می‌افتد زمینه ساز بسیاری از بیماری ها خواهد بود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: اگر عفونت های دندان و لثه را پیشگیری و درمان نکنیم بیماری هایی نظیر قلب و عروق و حتی سرطان ها را ایجاد و یا تشدید می‌کند.

 خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم افراد جامعه را در سنین پایین و حتی قبل از مدرسه با بهداشت دهان و دندان آشنا کنیم، با آموزش‌های بسیار ساده مثل مسواک زدن و استفاده از نخ دندان می توان از پوسیدگی دندان ها و بسیاری از بیماری‌های مزمن پیشگیری کرد.

فرشیدی هدف از پویش سه روزه سلامت دهان و دندان را توجه بیشتر جامعه به بهداشت دهان و دندان عنوان و تاکید کرد که مردم می‌توانند با اقدامات بسیار ساده از بروز بسیاری از بیماری ها پیشگیری کنند.

به اعتقاد معاون بهداشت وزارت بهداشت، اگر پوسیدگی دندان‌ها و عفونت‌های لثه در آحاد جامعه کاهش یابد می‌توان از بروز بسیاری از بیماری های مهم و مزمن پیشگیری کرد بنابراین به دنبال این هستیم تا متوسط دندان پوسیده در عموم جامعه کاهش یابد و برای رسیدن به این مهم نیازمند فرهنگ سازی و اقدامات پایه‌ای از سنین پایین هستیم.

 فرشیدی گفت: بر این باوریم که توجه به بهداشت دهان و دندان و آموزش درست مسواک زدن در جامعه کمرنگ تر شده است از این حیث با این پویش درصدد هستیم که یکبار دیگر اهمیت این موضوع را یادآوری کنیم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت یادآور شد: امروز از آمار بالای پوسیدگی دندان‌‌ها در جمعیت برخوردار هستیم چرا که تا درد ایجاد نشود به پزشک و دندان پزشکی مراجعه نمی کنیم بنابراین باید جامعه‌ را به سمت پیشگیری در حوزه بهداشت دهان و دندان ترغیب کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آجیل، سپر ایمنی روان در برابر افسردگی
  • ۵۰ درصد ایرانی‌ها از بیماری‌های دهان و دندان رنج می‌برند
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با بروز بیماری‌های قلبی
  • فساد را جدی بگیریم/دو راهی مهم گروسی در پرونده ایران/اقتصاد و روان و فرهنگ
  • دستگاه‌ها در راه‌اندازی مرکز ترک اعتیاد با شهرداری ایلام همکاری کنند
  • مراقب فروپاشی عصبی باشید / نشانه هایی برای تشخیص افسردگی
  • آیا استفاده از گوشی‌های هوشمند نوجوانان را افسرده می‌کند؟
  • اهمیت مدیریت استرس در جهان امروز
  • آمادگی جسمانی با سلامت روان بهتر در جوانان مرتبط است
  • غافلگیری سارقان کلینیک ترک اعتیاد